Even voorstellen.
Mijn naam is Nicky Beekmans – Beltz, ben getrouwd en heb 2 lieve dochters. Van beroep ben ik schoonheidsspecialiste en run sinds 1986 een salon in Oirschot.
Daarnaast ben ik 20 jaar docente schoonheidsverzorging en nagelstyling geweest bij Instituut Kosmos in Eindhoven. Mijn salon is een gecertificeerd leerbedrijf en heb als zodanig al vele stagiaires begeleid. 

Stuk uit De Uitstraling (2001, 25-jarig bestaan)
‘The art of beauty’, al meer dan Vijfentwintig jaar Chapeau Rouge.

Nicky Beltz is met haar Chapeau Rouge al meer dan vijfentwintig jaar een begrip in Oirschot en omstreken. Dit is een goede reden om haar schoonheidssalon eens wat beter in de schijnwerpers te zetten. Persoonlijke huidverzorging op maat is al jaren geen overbodige luxe meer. Dat bewijst het 25-twintig jarig bestaan van Chapeau Rouge in Oirschot wel.

Nicky Beltz begon in januari 1986 een schoonheidssalon in haar ouderlijk huis aan de Leeuwerikstraat in Oirschot. Dankzij de grote steun van haar beide ouders wist zij Chapeau Rouge uit te breiden tot de schoonheidssalon die hij nu is. Na elf jaar met haar salon gevestigd te zijn geweest aan de Markt in Oirschot is Nicky al weer enige jaren terug in de Leeuwerikstraat.

Belangrijk
Nicky vertelt: “De huid is het grootste orgaan, dat ons lichaam beschermt en verdient de nodige zorg. Door de verschillende weersomstandigheden kan de huid veranderen. Elke huid heeft een juiste behandeling nodig om weer fris, sprankelend en vitaal te worden.”
Dankzij de rustige uitstraling van Nicky, is de sfeer in de salon ontspannen, wat zijn uitwerking heeft op de klanten. Deze relaxte sfeer wordt nog eens benadrukt door de zachte achtergrondmuziek die maakt dat de bezoekers zich op hun gemak voelen. In Chapeau Rouge wordt gewerkt met de producten van het Franse cosmeticahuis M120 Complexes biotechnique. Dit concern staat garant voor de productie van uiteenlopende producten die geschikt zijn voor verschillende huidproblemen, ze zijn biologisch en dermatologisch getest. Een huidprobleem waar wij tegenwoordig allemaal mee te maken hebben is de vochtarme huid.
Maar er zijn diverse behandelingen mogelijk, bijvoorbeeld voor de rokershuid, de vette huid en de mannenhuid. Nicky: “De huid van de man verschilt op bepaalde punten van die van de vrouw en mannen zijn ook gebaat bij een goede huidverzorging. Vanwege hun dagelijkse scheergewoontes hebben mannen vaak problemen die hier het gevolg van zijn.
Eigenlijk is een gezichtsbehandeling belangrijk voor alle mensen die waarde hechten aan een goede huidverzorging en advies om er goed uit te blijven zien.”

Behandelingen
De schoonheidsbehandelingen in Chapeau Rouge bestaan grotendeels uit gezichtsbehandelingen. Nicky: “de vraag naar gezichtsbehandelingen is het grootst, gevolgd door ontharingsbehandelingen en lichaamsmassage.
Visagie komt ook regelmatig voor en is een onderdeel van het ‘Bruidsarrangement’. Dit houdt een gezichtsbehandeling met proefmake-up in en op de trouwdag zelf een make-up. Familieleden kunnen in overleg ook opgemaakt worden, dit gebeurt in de salon of bij de bruid thuis.
Ik heb 20 jaar lesgegeven op professionele opleidingen en merk dat er veel behandelmethoden en massagetechnieken bijgekomen zijn, maar de basis moet je niet uit het oog verliezen, want dan ga je daar te ver van afwijken. Om up to date te blijven volg ik ieder een jaar een workshop in het laboratorium van M120 in Frankrijk.
Massage is ook een gewilde behandeling, sommige klanten zeggen wel eens dat ik ‘magische’ handjes heb en dat is een groot compliment. In 2005 zijn wij gestart met behandelingen uit de zogeheten ‘Botoliftlijn’, dit is een uitgebalanceerde lijn van ‘lift’ producten die de verouderde huid strakker maakt en bij regelmatig gebruik blijvende resultaten boekt. Mensen kunnen een abonnement op de behandelingen nemen. Zij krijgen dan regelmatig terugkerende behandelingen tegen een gereduceerd tarief.
Wij werken met etherische oliën en dat heeft een directe invloed op de bezoekers. Bijvoorbeeld een beetje lavendelolie heeft een kalmerende uitwerking op mensen die heel gejaagd zijn. Je ziet ze gewoon rustig worden! De klanten ervaren de behandelingen dan ook als zeer relaxed en helemaal ontspannen verlaten ze de schoonheidssalon!”
Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.chapeaurouge.nl of telefonisch een afspraak maken met Chapeau Rouge die bewezen heeft de ‘art of beauty’ goed te verstaan.